Karriere og livskvalitet

Arbejde fylder meget i vores liv. Derfor skal det også være godt for os og gerne noget, der giver god energi. I det mindste skal det ikke dræne og trække os nedad. Vi arbejder både for at finansiere vores liv og for at tilfredsstille behovet for at udrette noget, for at skabe værdi og gøre en forskel.
Og vi vil gerne føle, at vores evner bliver brugt godt nok. Gør vi ikke det, kommer rastløsheden og utilfredsheden stille og roligt snigende.
Sker det, så er det på tide at kigge nærmere på sit arbejdsliv. Hvordan kan det gøres bedre?
Karrierecoaching kan hjælpe dig på vej til en afklaring af, om du skal fortsætte, hvor du er, eller du skal i gang med jobsøgning eller noget helt tredje.

Hvad betyder ’karriere’?


Ordet karriere kommer fra fransk carrière, som stammer fra latin carraria ‘væddeløbsbane’, som kommer af ordet carrus ‘vogn, kærre’. Betydningen over tid, har ændret sig noget. Nedenfor ses 2 hyppigt brugte definitioner.

Efter denne definition har alle på arbejdsmarkedet en karriere. Vi hører indimellem nogen sige, at ’karriere er ikke noget for mig’, eller ’jeg er ikke nogen karriereperson’. De tænker på definition nr. 2. Alle med en erhvervsmæssig eller faglig levevej har en karriere ud fra definition 1.

 

Under denne definition hører udtryk som det ’at gøre karriere’ og ’at leve for sin karriere’. (Definitioner fra ordnet.dk).

Hvilken af definitionerne beskriver bedst din karriere?

 

Referenceudtalelser

’Jeg har været i et meget positivt coachforløb sammen med Helle. Hun har givet mig gode og brugbare værktøjer til min personlige udvikling og hjulpet mig meget positivt på forskellige livsområder. Hun er en behagelig og tillidsvækkende coach, som jeg har været tryg ved at betro mig til. Hun har været meget god til at informere om processen, stille udfordrende spørgsmål, fastholde fokus og i hele forløbet på en fin måde benyttet velegnede og målrettede metoder i coachingen tilpasset mine behov. Hele forløbet har samlet set betydet, at jeg har et langt bedre overblik og nye vinkler på mit liv og ikke mindst er glad og positiv overfor håndteringen af mine udfordringer. Jeg kan herved give mine bedste anbefalinger af Helle som coach.’
Sylvia Rosemary Daniels, Cand. Merc. Jur. og Cand. Jur., jurist