Stresscoaching styrker trivsel og arbejdsglæde
Stress koster dyrt på flere måder, herunder i både trivsel og kroner og ører. Men heldigvis kan stresscoaching hjælpe med at genskabe trivsel og arbejdsglæde. Som stresscoach hjælper jeg dig som leder med at få overblik over situationen og finde en vej ud af den, i et skræddersyet forløb tilpasset dig og din situation. Sammen med min viden om stress og coaching benytter jeg i stressforløb min viden om østlig visdom, mindfulness og meditation.
Erkendelse af stress er første skridt
Den stressramte er ofte den sidste, der opdager det, når det er alvorlig stress, vi taler om. Uden erkendelse af situationen bliver der ikke taget de brugbare beslutninger, som leder til handlinger, der skaber et sundt fundament uden stress. Sammen med den stressramte skaber jeg overblik over, hvad der stresser i hverdagen. Det kan ofte være svært for mennesker i lederstillinger, eller andre ansvarsfulde stillinger, at indse, at der er grænser for kræfterne. Og har man tendens til at ville nå mere og mere, og hæve barrieren, hele tiden – uanset hvad – så er det endnu sværere. Det er vigtigt for lederen selv at erkende, at der er tale om stress. Og at de rette tiltag tages for at håndtere situationen. Det tager tid at blive rask igen. Jo længere tid det er blevet negligeret jo længere tid vil det typisk tage at blive rask igen.
Få en snak om stresscoaching med mig
Uanset om det er dig selv, der er stresset eller en medarbejder, så kontakt mig i dag. Stress skal tages alvorligt og helst i opløbet inden, det udvikler sig og bliver værre.
Case story om stresscoaching
Jeg coachede engang en leder, som havde kraftige stress-symptomer. Han havde dog ikke erkendt, hvor alvorligt det i virkeligheden var, og at det tager tid at komme sig over stress.
Det er meget almindeligt, at stressramte fejlvurderer situationen ligesom denne leder gjorde.
Han havde haft 6 samtaler med en psykolog, og efter 14 dages sygemelding vurderede han, at han var rask igen. Undervejs i samtalen fortalte han mig, at han efterfølgende havde haft et black out ved toppen af en trappe. Han var faldet ned ad trappen og havde skadet sin højre skulder og hånd. Han ventede nu på operation af hånden. Senere viste det sig, at også skulderen skulle opereres.
Senere i samtalen kom det frem, at han havde været ude at køre i bil – med skadet højre hånd og skulder. En livsfarlig situation i trafikken, som han udsatte sig selv og andre for, fordi han som stressramt fejlvurderede og tænkte med kroppens reflekser ’jeg skal op på benene igen, jeg fejler ikke noget’. En typisk reaktion fra en stressramt.
Vi talte om alvoren af hans tilstand, og han sygemeldte sig i en længere periode. Det var nødvendigt i hans situation, da hans tilstand var alvorlig og havde været negligeret længe, alt for længe. Vi talte om, hvad han skulle gøre for
- at blive rask igen, nu hvor nervesystemet havde været overbelastet og skulle heles igen
- hvad der skulle til efter raskmelding for at komme godt i gang igen – og ikke komme så langt ud i stress igen
Efter sygemeldingen var hans realitetsfornemmelse ændret og i bedre overensstemmelse med virkeligheden.
Han havde erkendt, at han havde været alvorligt stresset – og at han havde fejlvurderet situationen og alvoren i tilstanden.